چندی پیش کمپانی کرهای کیا از سراتو کوپ 2014 در نمایشگاه خودرو نیویورک رونمایی کرد که طراحی آن با طیف گستردهای از انتقادات روبرو شد. اما در این مقاله به بررسی اجمالی سراتو 2011 خواهیم پرداخت که به بازار ایران نیز آمده و برای خود نامی دست و پا کرده است. خودرویی آسیایی که تلاش دارد با مدلهای اروپایی رقابت کند و از حق نگذریم از سال 2003 تا کنون پیشرفت به سزایی نیز داشته و توانسته فروش خوبی در بازار بسیاری از کشورها داشته باشد. البته در بیشتر کشورها از سال 2008 به بعد با نام کیا فورت (Forte) شناخته میشود ولی در بعضی از بازارها مانند ایران نام قبلی خود یعنی سراتو را حفظ کرده است.
پیشرانه تیپ ترونیک نصب شده روی آن با گنجایش 2 لیتر میتواند 154 اسببخار و 194 نیوتنمتر را تولید کند و برخلاف پیشرانه 1.8 لیتری هوندا سیویک، لازم نیست پا را تا ته روی گاز فشار دهید تا تمام 154 اسببخار را به حرکت درآورید! جعبه دنده چهار سرعته آن خیلی نرم دنده را عوض میکند اما در حالت دستی کمی تأخیر دارد و به اندازه کافی برای یک خودروی اسپرت سریع نیست و در حالت خودکار بهتر عمل میکند. همچنین باید گفت که صدای پیشرانه خیلی به داخل کابین نفوذی ندارد و شما رانندگی نسبتا بی سر و صدایی را در داخل سراتو کوپ تجربه خواهید کرد.
در این میان قدرت مانور و هندلینگ این خودرو بیش از هر چیز مایه شگفتی میشود و بالاتر از حد انتظار برای کیا است. از سوی دیگر سیستم تعلیق آن است که در حد مدلهای مشابه اروپایی است و به همراه رینگهای 17 اینچی و کمک فنرهایش به خوبی از پس چاله چولهها بر میآید و حس اسپرت بودن را به راننده میدهد اما خب باید گفت که هنوز هم فاصله زیادی از بزرگان این سگمنت مثل فورد فوکوس دارد که بسیاری از خودروها ازجمله سیویک نیز در برابر آن زانو میزنند. کیا سراتو کوپ ثبات خوبی در سرعتهای بالا دارد و در صورتی که بخواهید ماجراجویی بکنید و هنوز مهارت کافی را ندارید، سیستم ESC سعی میکند خودرو را تحت کنترل درآورد تا خودرو در هر شرایطی روی جاده بماند و منحرف نشود.
اگرچه کیفیت طراحی داخلی کیا عموما بالا نیست اما فضای داخلی سراتو قابل قبول است، فضای کافی برای پای سرنشینان جلو دارد و در عقب نیز جا برای دو نفر کاملا کافی است. سقف آن کمی کوتاه است و سوار و پیاده شدن از آن را کمی سخت میکند که این موضوع کاملا با روحیه یک خودروی کوپه همخوانی دارد.
در کل باید گفت که کیفیت فضای داخلی نسبتا خوب است ولی مواد بکار رفته در بالای داشبورد خوب نیست و پلاستیک به کار رفته در کنسول میانی کیفیت پایینی دارد. روکش صندلیها از چرم مصنوعی بوده و نسبتا راحت است. همچنین امکانات دیگری نظیر TSC، ESP، شش کیسه هوا، کروز کنترل، سنسور نور، سنسور پارک، دکمه استارت و گرمکن صندلیها روی این کرهای دو درب نصب شده است.
اگرچه خیلیها بر این عقیدهاند که کیا هنوز اصالت ندارد و از نظر کیفیتی با رقبای خود بسیار فاصله دارد اما باید گفت که در بازار داخل کیا سراتو کوپ توانسته بسیاری از نیازها را به عنوان یک کوپه ارزان قیمت برآورده کند و در عدم حضور حریفان بینالمللی خود یکهتازی میکند. در حال حاضر کیا سراتو کوپ با پیشرانه 2 لیتری و در مدلهای 2013 حدودا بین 110 تا 115 میلیون تومان قیمت دارد که در حقیقت ارزانترین کوپه بازار به حساب میآید (البته مدلهای 1.6 لیتری نیز در بازار یافت میشود). ولی امیدواریم پس از ورود هوندا سیویک به بازار، مدل کوپه آن نیز مجوز واردات را کسب کند تا نه تنها بازار را از انحصار خارج کند بلکه باعث ایجاد رقابت در این محدوده قیمتی و بیشتر شدن گزینهها برای علاقهمندان به خودروهای کوپه شود.
نظرات شما عزیزان: